Technologie Oakley PRIZM

img_banner_170413-PrizmCampaign

Co je Prizm?

Prizm je nová technologie Oakley, která vyladí vidění za specifických podmínek a pro specifické sporty. Zvýrazňuje barvy, kde je lidské oko nejcitlivější pro vnímání detailů. Tím zlepšuje Prizm výkon a bezpečnost bez kompromisů jaké jsou spojené s konvenčními čočkami. Je to vůbec poprvé, kdy vznikají čočky určené pro konkrétní sportovní aktivity.

Hlavní benefity

  • Vylaďuje vizuální ostrost, abyste lépe a čistěji viděli a mohli dříve reagovat
  • Zlepšuje rozpoznávání barev a umožňuje zaměřit se na to, co potřebujete vidět
  • Optimalizuje schopnost vidět a sledovat pohybující se objekty ve vašem zorném poli
  • Zlepšuje optický výkon a bezpečnost a pomáhá vám závodit s jistotou
prizm_logo
see-what-youve-been-missing

Jak Prizm funguje?

Díky speciálně vyvinutým složkám filtruje čočka Prizm optický „šum“ ze světla, které narušuje rozlišování barev. Můžete si tuto technologii představit jako ultraprecizní barevné ladění, které je navrženo specificky pro prostředí vašeho sportu či aktivity.

V čem je Prizm jiná než všechny ostatní čočky?

Běžné sluneční brýle jen všechno ztmaví. Některé čočky zlepšují kontrast, ale jsou navrženy pro širší spektrum aktivit a prostředí, takže představují kompromisy. Postrádají jemné vyladění barev, které potřebujete pro specifické využití brýlí. Nářadí a náčiní, které využíváte pro svůj sport, je specifické a čočka vašich sportovních brýlí také a s Prizm toho dosáhnete.

Jak značka Oakley dosáhla takové inovace?

Využili jsme hyperspektrální zobrazování, technologii využívanou špionážními satelity. To nám umožnilo analyzovat světlo ve skutečných prostředích a se zaměřením na detail a precizní zobrazení, cožstanovuje nový standard v průmyslu sportovní optiky.

Zlepšené vnímaní detailů pro optimální zážitek

Precizním doladěním jednotlivých barevných vlnových délek, PRIZM zostřuje vizuální ostrost, která odhalí všechny detaily, které by mohly být opomenuty pouhým okem.

prizm-trail

Proč je teba vidět ty správné barvy?

Jakékoliv prostředí klade na náš zrak unikátní nároky. S důrazem na potřeby specifického sportu a prostředí je tu Prizm. Vidět svět v těch správných barvách s sebou nese schopnost rozlišovat věci, tak jak jsou a pomáhají vám vnímat potenciální nebezpečí, jako jsou kořeny nebo větve podél bikového trailu. Běžná čočka se toho snaží dosáhnout jen prostým přidáním kontrastu, ale to může měnit barvy. Barevné vyvážení čoček Prizm je propracované a hlavními benefity je nejen zvýšení kontrastu, ale také lepší vnímání barev a jasná ostrost vidění. Stejně tak objekt ve vašem periferním zorném poli představuje výzvu, protože zasahuje tu část oka, kde je méně barvu rozlišujících buněk. Zacílením těch správných barev cílíme i na ty správné buňky, které jsou důležité pro váš sport i pro něj dané prostředí. Prizm zajišťuje, že váš pohled je precizní a se smyslem pro detail. A to se projeví v lepším výkonu.

Jak mi Prizm umožní vidět barvy tak, jak je vidět potřebuji?

Konvenční sluneční brýle jsou jako ovládání hlasitosti. Společně s hlasitostí stáhnete i vlnové délky zvuku bez úpravy ladění. Naproti tomu stereo ekvalizér umožňuje upravovat zvuk společně s nastavením basů a výšek ve specifických částech spektra. A přesně tak funguje Prizm ve světelném spektru: jemně vylaďuje jednotlivé části barevného spektra.