Giant Anthem 29er 1 GE 2019

78 999 Kč –14 %
Anthem 29 1 GE 5894 v2 2000px
78 999 Kč –14 % 67 199 Kč 55 536 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zcela nový Anthem 29 je nekompromisní závodně orientovaný stroj navržený podle současných trendů v Cross Country, tedy tak, aby si dokonale poradil jak s technicky hodně náročnými pasážemi, tak i s prudkými výjezdy.

Detailní informace

L
Momentálně nedostupné
78 999 Kč
67 199 Kč
55 536 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Anthem 29 je připraven stát se vaším dokonalým společníkem nejen na XC okruzích a maratonských tratích – skvělý bude i na trailech, kde vám nejde o co nejlepší umístění, ale chcete si maximálně užít jízdu v přírodě.

Základem kola je hliníkový rám ALUXX SL s moderní XC geometrií. Pro vyšší stabilitu v technicky náročném terénu a ve sjezdech je kolo delší a nižší a má více položenou vidlici (hlavový úhel činí 69°). Kratší zadní stavba vám pomůže ve výjezdech. S malými i většími nerovnostmi si poradí plně aktivní odpružení Maestro, které využívá tlumičů metrického standardu a uchycení Trunnion Mount, což přináší nižší převodový poměr pro ještě vyšší citlivost a lepší útlum. Hodnota zadního zdvihu činí optimálních 90 mm, vpředu je k dispozici 100 mm. Stejně jako u karbonových modelů řady Anthem 29, i zde najdete horní vahadlo vyrobené z jednoho dílu karbonového kompozitu. Kvalitní výplety Giant XCT 29 s vnitřní šířkou 25 mm se otáčejí na Boost pevných osách (rozteč 110 a 148 mm) a jsou již z výroby v bezdušové úpravě.

HLAVNÍ PŘEDNOSTI

Moderní XC geometrie

Anthem 29 je delší a nižší pro co nejlepší jízdní pozici při agresivní jízdě v technickém terénu. Hlavový úhel je 69°, vidlice je tedy více položená, sedlový úhel je 73,5°. Vysoká efektivita ve stoupáních je zajištěna díky kratší zadní stavbě (438 mm).

Přednosti 29" kol

Větší průměr kola snižuje úhel náběhu, tzn. úhel, pod jakým kolo najíždí na překážku - což je pro jízdu v terénu dobré, překonávání překážek (kořeny, kameny apod.) je s většími koly jistější, ve smyslu větší stability. A čím větší je průměr kola, tím větší je také styčná plocha mezi pláštěm a povrchem, což se projevuje lepší trakcí a současně se zlepšuje akcelerace i brzdný účinek.

Skvělé odpružení Maestro

Systém Maestro je založen na pečlivém umístění 4 základních čepů, které neutralizují působení zadní brzdy, přesto udrží systém plně citlivý ke všem typům nerovností, a to bez nežádoucího pohupování při šlapání. Maestro využívá uchycení tlumiče Trunnion Mount s nižším převodovým poměrem, což umožňuje použití nižšího tlaku v tlumiči a výsledkem je vyšší citlivost a lepší útlum. Odpružení Maestro významným způsobem zlepšuje celkové jízdní vlastnosti kola a tím i váš požitek z jízdy v terénu.

Giant Anthem 29er 1 GE 2019

Odpružení Giant Maestro

Systém Maestro je založen na pečlivém umístění čtyř základních čepů, které neutralizují působení zadní brzdy, přesto udrží systém plně citlivý ke všem typům nerovností, a to bez nežádoucího pohupování při šlapání. 

Přečtěte si víc >>>

Doplňkové parametry

Kategorie: Celoodpružená kola
Záruka: Doživotní
? Průměr kol: 29"
Počet Převodů: 1x12
Modelová řada: Giant Anthem
? Modelový rok: 2019
Pohlaví: Unisex
Materiál Rámu: Hliník
? Zaměření: Sportovní, Výkonnostní
Barva: High Polish / Black
Rám: ALUXX SL Aluminum, odpružení Maestro, zdvih 90 mm
Vidlice: FOX 32 Float SC Performance Elite, zdvih 100 mm, FIT4 tlumení, zamykání z řídítek, Boost pevná osa 15x110 mm (KaBolt), sloupek OverDrive
Tlumič: FOX Float DPS Performance Elite, Trunnion Mount
Řídítka: Giant Contact SL XC Flat, 780 x 31,8 mm
Představec: Giant Contact SL
Sedlovka: Giant Contact, karbonová, 27,2 mm
Sedlo: Giant Contact SL (Forward)
Řazení: SRAM GX Eagle, převody 1x12
Přehazovačka: SRAM GX Eagle
Brzdy: SRAM Level TL, kotouče 180/160 mm
Brzdové páky: SRAM Level TL
Kazeta: SRAM XG-1275 Eagle, 10-50 zubů
Řetěz: SRAM GX Eagle
Kliky: TruVativ Stylo 6k Eagle Dub, Boost, převodník 32 zubů
Středové složení: SRAM GXP Dub Press Fit
Ráfky: Giant XCT 29, 25 mm vnitřní šířka
Náboje: Giant Tracker Performance Boost, pevné osy 15x110 mm a 12x148 mm, zapouzdřená ložiska
Dráty: Sapim
Pláště: Maxxis Rekon Race EXO TR, 29 x 2.25, 60 TPI, bezdušové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Giant je skutečným obrem, nejen díky názvu. Je to největší výrobce kol na světě, který své výrobní kapacity nabízí i mnoha dalším světovým značkám jízdních kol.

Giant je přední světová značka vysoce kvalitních jízdních kol a cyklistického vybavení. Jako součást skupiny Giant Group, která byla založena v roce 1972, spojuje značka Giant zručnost, pokročilé technologie a inovativní design.

Giant je již dlouho jedním z hlavních inovátorů v cyklistice. Zavedl lehčí a pevnější hliníkové rámy v době, kdy průmyslovým standardem byla ocel. Byl první, kdo vyrobil kola z uhlíkových vláken široce dostupná světu. Design moderních silničních kol definoval pomocí geometrie Compact Road. A patentované odpružení Maestro způsobilo revoluci v segmentu celoodpružených kol.